Webinar Ericksoniaanse Hypnotherapie

Gratis kennismaken met deze unieke methode

De Amerikaans psychiater Milton Erickson wordt wel beschouwd als de grondlegger van de moderne hypnotherapie en als een van de succesvolste therapeuten van de vorige eeuw. Ericksoniaanse hypnotherapie verschilt wezenlijk van klassieke hypnose en alle andere vormen van psychotherapie. Onder andere door het scherp observeren van non-verbale signalen en het gebruik van indirecte suggestie en artistieke vaagheid. Met die ingrediënten ontstaat een rechtstreekse communicatie met het onbewuste, de schatkamer van hulpbronnen en oplossingen.

Ericksoniaanse hypnotherapie is een vak op zich, maar het is ook een mooie uitbreiding voor andere vormen van therapie, coaching of counseling.

Maandelijks houd ik in mijn praktijk een gratis webinar voor iedereen die met mensen werkt en belangstelling heeft voor hypnose en werken met het onbewuste.

Aspecten die aan de orde komen zijn:

  • Essentie: rechtstreeks contact met het onbewuste en utilisatie van de daarin aanwezige hulpbronnen.
  • Principes: observatie-utilisatie, onbewuste wijsheid, natuurlijke trance, indirecte suggestie, artistiek vaagheid, multi-level communicatie: bewust-onbewust.
  • Taalpatronen: het gebruik van indirecte suggestie, implicatie, koppelingen en artistieke vaagheid.
  • Utilisatie: het nuttig gebruiken van lichaamstaal, woorden, gedrag, emoties, overtuigingen, symptomen, weerstand, controle etc.
  • Trance inducties: cliënt-specifieke inducties waarin gedrag, denkstijl en communicatie van de cliënt worden geütiliseerd om trance op te wekken.
  • Trainingen: opzet en inhoud van de 2-daagse trainingen Ericksoniaanse hypnotherapie.

U kunt terecht met al uw vragen.

Datum: dinsdag 11 januari 2022

Tijdstip: 20-22 uur

Platform: Zoom