Boek Ericksoniaanse Hypnotherapie

Auteur: Jos van Boxtel

In juni 2020 is het boek “Stephen Brooks and the Art of Compassionate Ericksonian Hypnotherapy Vol 1 – Phobias” gepubliceerd. Wij zijn er ontzettend trots op. Het boek is Engelstalig en is online verkrijgbaar bij Amazon.

Inhoud van het boek

Dit boek is een gedetailleerde beschrijving van een unieke demonstratie-sessie van de bekende Ericksoniaanse hypnotherapeut en trainer Stephen Brooks. De cliënte in de demo heeft last van een extreme spinnenfobie en Brooks helpt haar in één sessie hiervan af.  Het boek beschrijft hoe hij haar gedrag, denkstijl en overtuigingen utiliseert en met hypnotische desensitisatie en dubbele dissociatie haar fobie laat verdwijnen.

Stephen Brooks staat bekend om zijn compassievolle stijl en zijn complexe hypnotische taalgebruik, gemodelleerd naar de legendarische hypnotherapeut Milton Erickson. Zijn communicatie met de cliënt lijkt vaak een gewoon gesprek, maar als je dieper kijkt is het een verfijnd netwerk van indirecte suggesties, implicaties, koppelingen en metaforen. Voorgesprek, trance-inductie en therapeutische interventie vloeien naadloos in elkaar over en leiden tot een automatisch en onbewust veranderingsproces.

De eerste helft van het boek geeft een overzicht over de hypnotische technieken en taalpatronen die Brooks gebruikt. De tweede helft is een woordelijk verslag van de sessie, waarin stap voor stap wordt beschreven wat er gebeurt, verbaal en non-verbaal, en welke keuzes Brooks maakt.  Gaandeweg raakt de cliënte hierbij dieper in trance, transformeert haar diepgewortelde angst  en begint, tot haar eigen verbazing, spinnen als vrienden te zien.

“Wow, if it’s possible to condense the evolution of psychotherapy over this century and Milton H. Erickson’s legacy with clarity, simplicity and compassion, Stephen Brooks and The Art of Compassionate Ericksonian Hypnotherapy surely sets the highest standard.” Dr. Ernest Rossi – author with Milton H. Erickson of the Collected Papers of Milton H. Erickson.

Jos van Boxtel bestudeerde de hypnotherapeutische stijl van Stephen Brooks uitvoerig en werkt als trainer en auteur met hem samen. Dit boek is het eerste van een reeks publicaties over zijn werk.

Koop het boek online via Amazon.

book-stephen-brooks-compassionate-hypnotherapy-jos-van-boxel

“Stephen Brooks and the Art of Compassionate Ericksonian Hypnotherapy vol. 1 – Phobias” geschreven door Jos van Boxtel. Nu te koop bij Amazon.