Even voorstellen

Sinds 2004 werk ik, Jos van Boxtel, als hypnotherapeut in eigen praktijk en als trainer NLP, Hypnotherapie en Integratieve Psychotherapie bij diverse instituten. Naast mijn algemene hypnotherapieopleiding volgde ik trainingen in Ericksoniaanse hypnose bij het MEG in Frankfurt en de BHRTS in Londen. Ik verdiepte me in het werk van Milton Erickson en zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks.  Met de laatste werk ik samen als auteur van een serie boeken over zijn werk, waarvan het eerste in juni 2020 gepubliceerd is. De Ericksoniaanse principes en technieken pas ik dagelijks toe in mijn eigen praktijk en  ik geef ze met veel plezier door in cursussen en trainingen. Mijn missie is om de magie van indirecte suggestie, non-verbale communicatie en hypnotische trance toegankelijk te maken voor iedereen die met mensen werkt.

“Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.” Einstein

Achtergrond en drijfveren

Tijdens mijn studie in de moleculaire wetenschappen raakte ik gefascineerd door de menselijke geest en vakgebieden als psychologie, hypnose en meditatie. Ik overwon in die tijd mijn eigen faalangst, mede met hulp van enkele fantastische therapeuten. Na mijn studie vond ik werk in het bedrijfsleven als IT adviseur en trainer. Deze baan leverde mij een schat van ervaring op, maar maakte me uiteindelijk niet gelukkig. Ik wilde mensen helpen en anderen opleiden om hetzelfde te doen. Na 10 jaar verliet ik het bedrijfsleven en waagde de sprong in het diepe. Ik volgde diverse opleidingen, waaronder:

Vanuit deze verschillende benaderingen heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door warmte, stevigheid en een dosis humor. Sinds ruim 15 jaar begeleid ik dagelijks cliënten in mijn praktijk en geef als trainer het vak met veel plezier door aan anderen.

Jos van Boxtel - Mindspring.nl
Trainer, Jos van Boxtel