Ervaringen van anderen

Sinds de start in 2004 hebben ruim duizend mensen bij Jos van Boxtel een workshop of training gevolgd. Hieronder enkele reacties.

Ervaring van Roy van Klooster

Klik op de video om naar de ervaring van Roy te luisteren.

Ervaring van Gina Diaconu

Klik op de video om naar de ervaring van Gina te luisteren.

Ervaring van Stijn Leijssen

Klik op de video om naar de ervaring van Stijn te luisteren.

Ervaring van Angelique Selier

Klik op de video om naar de ervaring van Angelique te luisteren.

Ervaring van Edward Hazebroek

Klik op de video om naar de ervaring van Edward te luisteren.

Ervaring van Anne van Sluis

Klik op de video om naar de ervaring van Anne te luisteren.

Ervaring van Abele Reitsma

Klik op de video om naar de ervaring van Abele te luisteren.

Ervaring van Annemarie de Leeuw

Klik op de video om naar de ervaring van Annemarie te luisteren.

Jos is een fantastische leraar, helder, duidelijk en met veel humor. Meebewegend met de groep.
Onlangs 2 dagen Ericksoniaanse hypnotherapie gevolgd bij Jos. Ik heb een eigen praktijk in lichaamstherapie en EMDR. Deze hypnotherapie is erg mooi aansluitend bij hetgeen wat ik al doe. Het geeft mij mijn gewenste verdieping. Toepasbaar trouwens bij al mijn therapieën. Het brengt mijn cliënten nog meer naar hun onbewuste geest wat een enorme ruimte, verlichting en verrijking geeft. En wat zo fijn is dat ik het echt direct kon toepassen, zelfs al na de info avond. Tijdens de training hebben we al direct veel geoefend met elkaar en daarbij de nodige en nuttige feedback gekregen. Afgelopen week een cliënt in trance/hypnose gebracht. Echt ongelofelijk mooi wat er gebeurde. Met de Helpende Handen techniek van Rossi.

Henriette Wissenberg
Cranio Sacraal & Visceraal Therapeute


Na een zoektocht naar een heldere en handzame cursus over hypnotherapie ben ik bij deze training beland en ik heb het idee, dat het wel tot de top van Nederland behoort.
Een erg ervaren docent die een gebalanceerde training geeft, waarbij je zowel als therapeut voldoende met de technieken kunt oefenen, als ook als deelnemer merkt, wat de techniek cliënten kan opleveren. Ik zou het anderen die als psycholoog werken zeker aanbevelen, mochten zij naar kennis over hypnotherapie op zoek zijn.

Elleke Brinkman
GZ psycholoog NIP


Tot nu toe de meest inspirerende bijscholing die ik heb gedaan!
Jos heeft veel kennis van zaken en kan de lesstof op een rustige en duidelijke manier overbrengen. De opbouw in de training is goed doordacht en overzichtelijk. Doordat de afwisseling van theorie en praktijk spreek je na één weekend al een aardig mondje Miltoniaans, oftewel, je kan de conversationele hypnose gelijk toepassen in de praktijk! Een enorme verrijking….

Rosalie van de Donk
Hypnotherapeut


Dit heb ik zelden ontmoet. Pure klasse. Het mag gezegd!
lk heb in de loop der jaren meerdere opleidingen in psychotherapie doorlopen, en heb al veel workhops gevolgd. Desalniettemin ben ik werkelijk onder de indruk van zoveel ervaring, kennis, vaardigheden, en last but not least de authentieke persoonlijkheid van Jos.

Stijn Leijssen
Muziektherapeut, Cliëntgericht psychotherapeut, EMDR therapeut


Zeer inspirerende training. Zeer aan te raden, ook voor de ervaren hypnotherapeut.

Jacqueline Kempers
Hypnotherapeut


Zeer leerzaam voor coaches die resultaat willen. Aanrader.
Jos geeft praktische trainingen met een hoge opbrengst. Geen opgeblazen gedoe of magisch gezwets. Eerlijk en enthousiast.

Michiel Holtrop
Coach en musicus


Jos zijn humor, kennis, zijn manier van werken en de demo’s maken het fascinerend om zijn lessen te volgen.
Jos vind ik echt een meester in het direct communiceren met het onbewuste. Jos biedt het in deze Ericksoniaanse hypnotherapie training overzichtelijk en boeiend aan en op een manier dat je er snel mee aan de slag wilt en kunt gaan. Het principe van observeren en utiliseren maakt hij bijvoorbeeld heel goed duidelijk door het na de uitleg meteen toe te passen in het contact met de deelnemers. Het is bijzonder te leren hoe je een heel onrustig iemand op een natuurlijke manier in trance kan brengen door juist het onrustige gevoel er helemaal te laten zijn en zelfs nog wat groter te laten worden. Ik heb leren werken met de diverse verbale en non-verbale signalen die zich bij mijzelf en bij de cliënt voordoen. Door deze direct te gebruiken voelt degene waarmee je werkt zich zowel op bewust als op onbewust niveau helemaal gezien en zo is er nauwelijks weerstand tegen het laten slagen van veranderingsprocessen. In deze training heb ik beter geleerd met weinig woorden heel afgestemd en direct te werken met het onbewuste.  Datgene wat ik geleerd heb kan ik mooi combineren en afstemmen met datgene wat ikzelf al allemaal in huis heb. Deze training is dus een prachtige aanvulling en als je erna nog meer wilt weten is de vervolgcursus ook een echte aanrader.

Linda Kampstra
Integratief psychotherapeut


Hypnotherapie is nu al voor mij een extreem krachtige tool gebleken om mensen te helpen hun onbewuste energieën en krachten aan te wenden.
De training heeft mij geholpen om op een meer indirecte wijze mensen in hun kracht te brengen en nu al kort na de afsluiting van deze eerste training merk ik in de praktijk bij mijn cliënten tijdens het inzetten van de ‘miltontaal’ een enorme dynamiek en energie op. Ik merk dat mijn interventiemogelijkheden zijn toegenomen, nu ik hen kan helpen deze krachten beschikbaar te krijgen. Het spoort me ertoe aan meer van deze vorm van therapie te leren en me in deze richting verder te willen ontwikkelen. Bovendien is Jos een heel kundige docent en hebben we veel plezier gehad tijdens de cursusdagen.

Pascal de Wijngaert
Psycholoog/therapeut


Fijn hierin is dat de theorie direct toegepast wordt in de praktijk door het vele oefenen. Op deze wijze blijft het bij mij het beste hangen
Ik heb het een hele fijne training gevonden, een goede opbouw met een duidelijke lijn naar het doel wat je voor ogen hebt. Fijn hierin is dat de theorie direct toegepast wordt in de praktijk door het vele oefenen. Op deze wijze blijft het bij mij het beste hangen. Je uitleg is duidelijk, ook met de praktijkvoorbeelden die je inbrengt. En je humor, daar heb ik van genoten, het inzetten van die humor maakt het niet zo zwaar. Als je gaat vertellen dan roept het bij mij “Oh ja” reacties op, niet bewust zijnde dat ik het op een aantal fronten al doe zonder dat ik het me besef. Het heeft me alert gemaakt. En zo goed te integreren bij de andere methodieken die ik gebruik in mijn praktijk, een prachtige aanvulling. Ben zeker van plan om nog meer trainingen bij je te volgen.

Elles Marbus
Psychodynamisch therapeut


Zeer duidelijke gestructureerde lessen. Mooi evenwicht tussen theorie en praktijk
Zeer duidelijke gestructureerde lessen. Mooi evenwicht tussen theorie en praktijk. Fijne leraar die tijd en ruimte maakt voor persoonlijk advies en vragen van cursisten. Materie gebracht vanuit kennis en passie. Mooie ervaring en kennismaking!

Tom Feremans
Therapeut/Coach


Jos geeft de training met bezieling, humor en veel vakkennis
Deze training heeft me echt geïnspireerd om op een meer effectieve trance inducerende manier te communiceren met cliënten. Ik heb er echt van genoten. Veel dank!

Desirée van den Berg
Hypnotherapeut


Als iemand je de kneepjes van het vak kan bijbrengen, is het Jos van Boxtel wel!
Met veel enthousiasme de training Ericksoniaanse Hypnotherapie gevolgd. Ik dacht een opfriscursus te gaan doen, maar het bleek meer dan opfrissen te zijn. Een weekend ondergedompeld in vage taal en indirecte suggesties, heerlijk! Met heldere uitleg, heel veel oefenen en steeds weer fijne feedback. De volgende trainingen ga ik dan ook zeker volgen.

Barbara Meijer
Hypnotherapeut


Zeer interessante en leerzame training
Een aanrader om via deze werkwijze kennis te verkrijgen om cliënten te begeleiden in hun helend proces via het onbewuste.

Petra Jacobs
Ambulant begeleider GGZ


Binnen onze groep(en) zaten zowel complementair therapeuten als BIG-geregistreerde psychologen en deze twee beroepsgroepen wist Jos goed aan te spreken
Je ontmoet af en toe van die ‘pareltjes’: mensen die zó uitblinken in wat ze doen, dat ze zowel worden bewonderd door patiënten als medetherapeuten. Jos is zo iemand.
Wat kun je verwachten als je een training van hem volgt? Vakkennis, passie, humor en plezier. En veel informatie die je direct kunt toepassen in je praktijk. Ik heb een aantal cursussen ‘Hypnotherapie volgens Erickson’ bij hem gevolgd en ten diepste gevoeld hoe zijn aanpak effect sorteert. Zijn uitreikstukken zijn de moeite waard om af en toe doorheen te bladeren: elke keer herken je weer meer facetten van wat hij heeft verteld.
Jos gebruikt didactische hulpmiddelen op een prettige manier. Hij maakt duidelijke aantekeningen, luistert geconcentreerd naar zijn cursisten en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Hij heeft het talent om snel veiligheid binnen de groep te creëren. Niet twijfelen. Als dit onderwerp je aanspreekt, krijg je met Jos meer dan wat je zoekt.

Brenda de Coninck
Integratief hypnotherapeut, NLP master


Meteen de dag daarna al kon ik anders werken met een client omdat ik nu direct het onbewuste kan beïnvloeden. Fantastisch!
Dit weekend heb ik een training gevolgd bij Jos, ik vond het een zeer waardevolle training in een prettige sfeer, en mooi geleid! Meteen de dag daarna al kon ik anders werken met een client omdat ik nu direct het onbewuste kan beinvloeden ipv via het bewuste te werken. Fantastisch!

Hans Bolte
Hypnotherapeut bij Puur Therapie


Bij Jos ervaar je een viertal trainingen die voor je eigen praktijk waardevol zijn en de leerstof meteen is in te passen
Jos heeft zijn passie die hij in alle rust aan je over draagt. Daarnaast heeft hij groot gevoel voor taal, humor en staat hij met beide voeten op de grond.

Jan van Berkel
Hypnotherapeut


Ik merk dat ik beter aan kan sluiten bij de cliënt en dat zij gemakkelijker hun doel bereiken
Inmiddels heb ik de trainingen Eriksoniaanse Hypnotherapie 1,2 en 3 gevolgd. En ik merk dat het een groot effect heeft op mijzelf en op mijn cliënten. Ik merk dat ik beter aan kan sluiten bij de cliënt en dat zij gemakkelijker hun doel bereiken. In de trainingen worden veel demo’s gegeven door Jos, er wordt veel geoefend met taalpatronen en interventies. Al doende leer je en kan je steeds meer van de interventies combineren. Door zelf te ervaren en doen in de rol van therapeut en cliënt leer je gemakkelijk. Er is een ontspannen en open sfeer, die Jos neerzet, waardoor de drempel laag is om te leren en je kwetsbaar op te stellen. Het materiaal uit de trainigen heb ik al veel gebruikt in de praktijk en integreer ik in andere werkvormen. Als hypnotherapeut ervaar ik dit als de kers op de taart.

Elles van Paassen
Hypnotherapeut


In mijn werk kan ik de opgedane kennis zeer goed integreren in al bestaande werkstijlen en bemerk verrassende snelle resultaten
Opnieuw en misschien nog wel meer ben ik na deel III enthousiast over deze Ericksoniaanse hypnotherapie training. Naast de vele oefeningen met taalpatronen, demo’s en het direct oefenen met elkaar is het nog belangrijker om te ervaren hoe ervaren en prettig Jos deze training geeft en wát het mij geeft als mens en hypnotherapeut.

Jacqueline Kempers
Hypnotherapeut


De workshop levert veel theoretische en direct toepasbare kennis op van de hypnotherapeutische en sterk ‘talige’ werkwijze van Milton Erickson
Het vele oefenen helpt om direct het effect van deze methode te ervaren. Ook de aandacht voor de verbinding naar andere manieren van therapeutisch werken is waardevol zodat je dit kunt inbedden in je eigen praktijk. Jos is een uitstekende enthousiasmerende trainer met aandacht voor inbreng vanuit de deelnemers. En een heel goed rolmodel voor therapeuten!

Ellen de Jong
Hypnotherapeut


Vol passie wordt de workshop gegeven een aanrader!
Als hypnotherapeut was ik op zoek naar verdieping in hypnotisch taalgebruik. De workshop Ericksoniaanse hypnotherapie sloot hier perfect op aan. Vol passie wordt de workshop gegeven een aanrader!

Aireen Nauta
Psychosociaal hypnotherapeut


Een fijne en leerzame workshop
Een fijne en leerzame workshop, waarbij ik me veilig voelde om te delen dat ik even niet zo goed in min vel zat en ruimte voelde omdat er te laten zijn. Daardoor heb ik goed mee kunnen doen in de workshop.

Annemarie de Leeuw
Hypnotherapeut


Ik heb geleerd mensen in trance te brengen en directe en indirecte suggesties te doen
Ik was al een tijdje geïnteresseerd in hypnose, maar kende er eerlijk gezegd nog niks van. Ik werk als integratieve psychotherapeut dus heb natuurlijk wel enige voorkennis van therapie en ook van focusing. Jos legde eerst een aantal basisprincipes uit en liet ons al redelijk snel zelf aan de slag gaan. Er was voldoende variatie tussen theorie en praktijk. Op het einde van de eerste dag, vreesde ik wel dat ik de dag erna nog niet veel zou kunnen. Gelukkig bleek dat niet waar. Ik heb geleerd mensen in trance te brengen en directe en indirecte suggesties te doen. Drie dagen na de cursus heb ik mijn eerste cliënt gehypnotiseerd en met succes! Ze begon op het einde van de sessie zelf haar probleem op te lossen. Ik ga zeker de volgende trainingen van Jos volgen. Je kan hem omschrijven als rustig, zelfzeker en bekwaam. Ik vond het absoluut de moeite!

Kathleen Verwaest
Integratief psychotherapeut


Ik heb de training als erg prettig en leerzaam ervaren, door de enthousiaste en kundige docent
Ik heb veel geleerd, met name van de kracht van je taalgebruik en hoe je suggestie daarbij kunt gebruiken om cliënten te helpen. Ik kan het aanbevelen, omdat je zelfs als je niet geheel hypnotherapie gaat toepassen, je elementen zeker kan gebruiken in de praktijk als psycholoog.

Peter Kerkhofs
GZ-psycholoog


Ik vind hypnotherapie heel boeiend en verrijkend. Ga er zeker verder iets mee doen in therapie geven
Training I: De Miltontaal, het vage om zo de aandacht te kunnen verleggen naar het onbewuste vind ik een heel boeiende methode. Ook het feit, gebruiken wat er is. Leren observeren en dit utiliseren. Training II: Hier zie je vooral welke verschillende methodes je kan gebruiken om mensen in trance te brengen. Ik zelf vind het utiliseren van de helpende handen heel verrijkend om zo de mensen in het onbewuste te brengen.

Astrid Beausaert
Psychotherapeut, coach


Een enthousiaste trainer met humor
Jos is een enthousiast trainer met humor die zich zelf en de deelnemers nog steeds blijft verwonderen wat met taal op hypnotisch conversationele wijze is te bereiken.

Jan van Berkel
Hypnotherapeut


Deze technieken zijn een verrijking voor mijn repertoire als therapeut
Natuurlijk had ik in mijn opleiding tot hypnotherapeut wel kennis gemaakt met het werk van Erickson, maar dit was ook weer niet heel uitgebreid behandeld en ik moet bekennen dat veel ervan toch aardig was weggezakt. Het was dan ook heel goed om onder Jos’ inspirerende leiding hernieuwd kennis te maken met het Ericksoniaanse werk.

Karen Kramer
Hypnotherapeut


Geen poeha en een heel degelijke opleiding waarin je anders leert denken, kijken, voelen en werken
Een goed therapeut weet zich zowel op rationeel, gevoelsmatig als zintuiglijk niveau af te stemmen op zijn cliënt. Hij functioneert in het therapeutisch proces als een spiegel met de intentie om de ander op compassionele doch heldere wijze zijn werkelijke zelf te helpen zien en tot ontwikkeling aan te zetten. Dit is precies wat Jos doet, daarbij gebruik makend van de ingenieuze denk- en werkwijze van Milton Erickson en de daaruit voortvloeiende technieken waarmee hij vrijelijk vanuit zijn eigen intuïtie en creativiteit in alle bescheidenheid en met een sterk gevoel voor humor in contact treedt met de ander, vóór de ander. Iemand die aan deze omschrijving voldoet èn daarbij in staat is om meerdere mensen tegelijkertijd te kunnen bereiken en in hun wordingsproces tot Ericksoniaans therapeut te begeleiden, is ook als docent geslaagd. Ik heb Jos in beide hoedanigheden mee mogen maken en heb groot respect voor hem. Geen poeha en een heel degelijke opleiding waarin je anders leert denken, kijken, voelen en werken. Ik zou hem iedereen van harte aanbevelen!

Ingrid Plooij
Tai-Chi docente en filosoof